Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

maandag 24 maart 2014

N.A.G.: van de regen uit de drup ...

21 maart 2014, vrijdag;

Omdat we altijd te kort geld hebben proberen we de benodigde spullen zo veel mogelijk gratis te krijgen. Dat houdt in dat we heel veel brieven schrijven, bedrijven mailen en mensen bellen. Meestal tevergeefs, maar heel soms hebben we geluk...

Ons nieuwe binnenverblijf heeft bijvoorbeeld een regengoot nodig. Iets heel simpels waar we vooraf eigenlijk niet bij hadden stilgestaan. Maar na de eerste flinke regenbui werden we  vanzelf met de neus op de feiten gedrukt. Dan ga je eens rondkijken en informeren om tot de slotsom te komen dat zo iets simpels toch nog een behoorlijk bedrag vertegenwoordigd. Geld dat er gewoon niet is, met de hele verbouwing die toch al duurder uitvalt.

Dus hup, wederom achter de computer (ook al stervende), en gezocht naar een bedrijf in de buurt die ons misschien uit de brand kon helpen. Dat bleek lang zo eenvoudig nog niet maar uiteindelijk kwamen we uit bij N.A.G. BV uit West-Knollendam. We kregen al wat hoop toen we op hun site lazen dat ze veel deden aan sponsoring, onder andere van het lokale voetbalelftal. Maar ja, katten zijn toch wat anders dan een sportvereniging waar wellicht ook een kind of kleinkind lid van is. De vraag bleef dus of dit bedrijf 'iets' met katten zou hebben.

Al vrij snel ontvingen we een mailtje. Kort en bondig werd uitgelegd dat 'de mannen' binnenkort langs zouden komen om de maten op te nemen en de boel op te hangen. Hè? Lezen we dat nu goed? Krijgen we echt een regengoot en wordt ie nog gemonteerd ook? Voorzichtig gevraagd of we het goed hadden begrepen en ja hoor.... nog geen week later stond baas Herman gezellig met Marya te babbelen terwijl zijn zoon aan dakranden hing en de probleemgebieden bekeek.

Tijdens dat gesprek bleek dat Herman heel veel met katten heeft, of eigenlijk met dieren in het algemeen, gezien zijn eigen veestapel. Maar vooral ook het hart op de goede plek heeft, en een stuk maatschappelijke betrokkenheid. Dat hij iets wil doen voor zijn omgeving, of voor hen die het minder goed hebben... Het leek voor hem bijna vanzelfsprekend. Hij verkoopt dan ook geen rotzooi maar enkel kwaliteitsproducten die ook op milieugebied minder belastend zijn. Een man om respect voor te hebben; en in ieder geval onze dankbaarheid!

We zagen de bui al hangen; dit kleine stukje boven de aanbouw kon nog wel eens voor grote problemen gaan zorgen. N.A.G. heeft het moeiteloos opgelost!
De twee werknemers van N.A.G. waren in een uurtje klaar. We vinden onze nieuwe onderhoudsvrije goten geweldig! Geen goedkope plastic pijpen maar prachtig blinkend aluminium...
www.nag.nl

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat geweldig!!!,,,,nu kunnen de katten heerlijk droog in hun "hotel" overnachten,... TOP mensen van de N.A.G

    BeantwoordenVerwijderen